Haber

Pilot ve kabin ekibinden depremzedeler için yaşam alanı

Türk Hava Yolları (THY) pilotları, kabin görevlileri ve diğer çalışanlar tarafından kurulan İSİMSİZLERTK, Hatay’daki depremzedelerin barınması ve ihtiyaçlarını karşılaması için yemekhane ve tuvaleti bulunan 500 yataklı bir yaşam alanı kuruyor.

Kahmanmaraş’ta 10 ili etkileyen iki büyük depremin ardından harekete geçen Uluslararası İnsani Yardım Derneği ‘NameSIZLERTK’, depremzedelere yaptığı yardımların yanı sıra arama kurtarma çalışmalarına da destek verdi. Gönüllülük esasına göre faaliyet yürüten dernek, vatandaşların hayatını kolaylaştıracak değerli bir projeye imza atıyor.

DEPREM MAĞDURLARINA 10 GÜN İÇİNDE TESLİM EDİLECEK

Uluslararası İnsani Yardım Derneği NAMESIZLERTK, 500 yataklı bir yatakhane, günde 3 öğün sıcak yemeklerin servis edildiği yemekhane ve iki aşçının yer alacağı seyyar tuvaletli bir yaşam alanı kuruyor. Dernek gönüllülerinin desteğiyle kurulacak yaşam alanı için Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından derneğe 2 bin 500 metrekare kapalı fuar alanı tahsis edildi. Depremzedelerin hizmetine açılacak olan bu yaşam alanının 10 gün içinde faaliyete geçeceği öğrenildi. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İSİMSİZLERTK, “Güzel bir işe giriştik. Ama biliyoruz ki ailemiz bunun üstesinden gelir.”

derikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu