Haber

Lübnan İçişleri Bakanı: Ayn al-Halwa’da durum sakinleşti

Lübnan İçişleri Bakanı Bessam Mevlevi, Filistin kümelerinin ortasında çatışmaların yaşandığı Ayn el-Helva Mülteci Kampı’nda durumun sakinleştiğini belirterek, çatışmaların diğer kamplara sıçramasının söz konusu olmadığını söyledi.

Mevlevi, bazı Körfez ülkelerinin vatandaşlarını “Lübnan’ı terk edin” uyarısının ardından başkent Beyrut’ta basın toplantısı düzenledi.

Mevlevi, Lübnan’ın güneyindeki Sayda kentinde bulunan ve 29 Temmuz’da çatışmaların başladığı Ayn el-Helva Kampı’nda durumun sakinleştiğini, siyasi ve askeri görüşmelerin devir teslime devam ettiğini söyledi. kampta çıkan çatışmalara neden olanların, Lübnan devletinin hiçbir örgüte ve suçluya göz yummadığı. ifade etti.

“Ayn al-Halva’daki olayların kontrolden çıkmasını önlemek için attığı adımlar için ordumuza teşekkür ediyoruz. Kampta sakin bir atmosfer var ve faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.” Mevlevi, çatışmaların ülkedeki diğer Filistin kamplarına sıçramasının laf konusu olmadığını söyledi.

Bakan Mevlevi, Suudi Arabistan başta olmak üzere tüm Körfez ülkelerinin vatandaşlarının can güvenliğinin Lübnan için değerli olduğunu ve bu ülkelerin açıklamalarının tamamen kendi vatandaşlarının can güvenliğini sağlamakla ilgili olduğunu vurguladı.

Ayn al-Halva’da çatışmalar

Lübnan’ın en büyük Filistin mülteci kampı olan Ayn al-Halva’da 29 Temmuz’da başlayan çatışmalarda 12 kişi öldü, 60’tan fazla kişi yaralandı.

Lübnanlı tarafların arabuluculuğuyla 31 Temmuz’da kamptaki Filistinli grupların ortasında ateşkese varıldığı açıklandı. Ancak taraflar arasında zaman zaman yaşanan çatışmalar nedeniyle şu anda tam bir istikrar ortamı sağlanamadı.

Çatışmaların ardından Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn 5 ve 6 Ağustos tarihlerinde yaptıkları açıklamalarda vatandaşlarına “Lübnan topraklarını bir an önce terk etmeleri” çağrısında bulundu.

Kuveyt, Katar ve Almanya, Lübnan’daki vatandaşlarını “güvenlik sorunu olan yerlerden ve çatışma bölgelerinden uzak durmaları” konusunda uyarmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu