Haber

KADEM deprem bölgesi için yardım kampanyası başlattı

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından hayatı olumsuz etkileyen katı kuralları kaldırmak ve depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için seferberlik başlattı.

KADEM’den yapılan açıklamaya göre, depremzedeler için başlatılan “Gün Dayanışma Günü” adı verilen acil yardım kampanyası kapsamında tüm Türkiye acil ihtiyaç noktasında yardıma çağrıldı.

Vakıf, kampanya kapsamında hazırlanan bölgeye termal giysi, battaniye, giysi, atkı, bere, çorap, başörtüsü, mama, çocuk bezi, hijyen ürünleri, vitamin ve kişisel bakım malzemeleri ile temel ihtiyaç malzemeleri gönderdi.

KADEM tarafından 3 bin 150 adet battaniye ve yorgan, 18 bin adet yapağı hırka, eldiven, atkı ve bere, 5 bin yağmurluk, 1 tır ıslak mendil, bebek bisküvisi, bebek bezi, kadın hijyen seti, 20 bin temiz hijyen seti nakdi bağışlarla ulaştırıldı. 2 tır temel gıda, 1 tır su, 2 tanker akaryakıt, 30 ton gıda, 16 bin çift çorap, 51 bin 500 iç giyim, 1000 atkı ve şal, 1000 çocuk bezi, 10 bin çocuk yapağı ekipleri, 10 bin çocuk çamaşır ekibi, 10 bin çocuk çorabı, 1000 adet powerbank deprem bölgesine ulaştırıldı.

53 ildeki temsilcilikler ve Genç KADEM, vakfın kampanyasına ilk andan itibaren destek verdi. Ağrı’dan Çanakkale’ye, Kocaeli’den İzmir’e, Tekirdağ’dan Van’a Türkiye’nin dört bir yanındaki KADEM temsilcileri bölgelerinden kampanyaya katıldı.

10 TIR ile koordineli olarak deprem bölgesine kuru gıda, ekmek, su, hijyen seti, çocuk bezi, mama, bebek bisküvisi, giysi, mont, atkı, kazak, mont, atkı, eldiven, bere, ayakkabı, ısıtıcılar, powerbank’ler, el çantaları. el feneri, pil, uyku tulumu, kamp matı gibi acil ve temel ihtiyaçlar.

KADEM temsilcileri ve Genç KADEM gönüllüleri de illerdeki Kızılay merkezlerinde kan bağışında bulundu.

semdinli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu