Ekonomi

Manisa’da hasat sonrası yöntem değişti, fiyatı uçtu: Kilosu 1 TL’den 100 TL’ye fırladı!

Manisa’nın Saruhanlı ve Turgutlu ilçelerinde domates hasadı başladı.

Tarlada kilosu 1 TL’ye düşen fiyat üreticiyi memnun etmezken, hasat edilen domatesler, kurutulmak için hazırlanan sergilere serilmeye başlandı.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA GÖNDERİLİYOR

Tuzlama işleminin ardından 1 hafta boyunca kurumaya bırakılan domatesler, daha sonra Filipinler, Hollanda, Letonya, Litvanya, Tayland, Yunanistan başta olmak üzere çeşitli ülkelere ihracatı yapılıyor.

‘KİLOSU 100 TL’

Hasada ilişkin konuşan Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, “Geçmiş yıllarda domates bir miktar para kazandırmış olsa da bu yıl ekonomik şartlardan para kazandırmaz oldu. Üretici ürününü tarlada bırakmamak için domatesi işlemeye çalışıyor. Ürettiğimiz kurutmalık domatesler sonrası maliyetlerin yüksekliği, bizi 100 TL’nin altına satmamaya yönlendiriyor” dedi.

KURU DOMATES

Kuru domates, taze domateslerin güneşte veya fırında kurutulmasıyla elde edilen lezzetli ve besleyici bir üründür. Özellikle Akdeniz mutfağında sıkça kullanılır.

Kuru Domatesin Faydaları

– Zengin Besin Değeri: Kuru domates, A vitamini, potasyum, demir gibi önemli mineraller açısından zengindir,

– Antioksidan Kaynağı: İçerdiği likopen, güçlü bir antioksidandır ve vücudu serbest radikallere karşı korur,

– Kalp Sağlığına Faydalı: Potasyum içeriği sayesinde kan basıncını düzenler ve kalp sağlığını korur,

– Sindirim Sistemini Destekler: Lif içeriği sayesinde sindirimi kolaylaştırır ve bağırsak sağlığını destekler,

– Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

(HABER MERKEZİ)

goleajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu