Haber

Kalkan balığı tarifi! MasterChef Kalkan nasıl yapılır?

Deniz ürünleri lezzetlerini sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif. Kalkan balığı, ağızda eriyen kıvamıyla özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki kalkan nasıl yapılır? Kalkan nedir? Kalkan nasıl yapılır, kalkan yapılırken nelere dikkat edilmelidir? MasterChef’te Kalkan balığı yapıldı, klasik Kalkan balığı evde yapıldı! İşte en lezzetli Kalkan balığı!

KAPLAN TARİFİ!

• 1 kg. kalkan

• 3 yemek kaşığı mısır unu

• 2 yemek kaşığı beyaz un

• 1 çay kaşığı tuz

• Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

1 Temizlenmiş ve dilimlenmiş kalkan balığını iyice yıkayıp süzgeçte süzün.

2 Mısır unu, tuz ve beyaz unu bir tabakta karıştırın. Süzülmüş balık dilimlerini her taraftan un karışımına karıştırın.

3 Bir tavayı ısıtın. Yağ kızdıktan sonra balık dilimlerini her taraftan kızartın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu